Ernæringsfilosofi


Form livet
Uanset om man ønsker at forme livet mod at blive en bedre løber, leve sundere eller forme livet til en smallere talje, så er vores mad en væsentlig ting. Der bliver skrevet meget, debatteret meget og forsket meget og det er forståeligt, når man hører folk udtale sig om, at kostråd er som en stor ufremkommelig jungle der konstant skifter terræn. Men med mine ernæringsbiologiske briller på, formår jeg at se det hele lidt fra oven, samle trådene, binde knuden og tilmed rede trådene ud igen i den rigtige rækkefølge og tidspunkt. I knap 10 år har jeg haft min daglige arbejdsgang på to af landets største universiteter, og jeg finder det udelukkende positivt at vores syn på mad og råvarer ikke er statiske, men udvikles i takt med at vi bliver klogere på madens påvirkning i kroppen.

Mad er for mig ikke bare kulhydrater, protein og fedt eller energi til kroppen. Mad har så mange effekter og påvirkninger i kroppen, som også kommer fra bioaktive komponenter i vores mad, at vi skal spise den gode slags. Vi skal stille krav til vores mad. Forlange ordentlige råvarer, gerne økologiske da alt vi spiser ender – eller i det mindste skal igennem kroppen.

Jeg hjælper løbere med at rette ind når skoven af råd og videnskab bliver for trang, så vi sammen finder den bedste vej frem.